Agra & Jaipur - Reisverslag uit Jaipur, India van bobenruth - WaarBenJij.nu Agra & Jaipur - Reisverslag uit Jaipur, India van bobenruth - WaarBenJij.nu

Agra & Jaipur

Door: Bob & Ruth

Blijf op de hoogte en volg

15 Oktober 2011 | India, Jaipur

Daaaaarrr zijn we weer!
Nieuwe stad (steden) gezien, dus weer tijd voor een update!

Vanuit Varanasi hebben we de trein genomen (12 uur + 2 uur vertraging) naar Agra. Op het station in Varanasi nog 2 uur moeten wachten op een trapje op het station. Weer een paar ernstige 'staarders' daar....soms vraag je je af of je iets op je gezicht hebt? Nee, je bent gewoon een soort attractie waar men naar wil staren, zonder het gezicht ook maar iets te vertrekken. Staaaaaaaarrr.

Wel leuk om zo eens even de bedrijvigheid van het station te bekijken. Soms loopt er een enorme koe langs, er rennen wat ratten voorbij, muisjes kruipen in en uit hun holletjes, mannen met grote karren snoep/fruit/water/ijs etc, aapjes in de kabels, staarders, mannen op motoren op het perron en een klein aantal toeristen.

Met de Marhudar Express gingen we tegen 20.00 uur naar Agra. Weer een relaxte 2AC slaapcoupe voor 4 personen. Tegenover ons een nieuwsgierig echtpaar dat alles wilde weten over Nederland. We kwamen tot de conclusie dat India en Nederland wellicht niets gemeen hebben...

In Agra werden we helaas niet opgehaald door onze pickup. Dus zelf maar iets geregeld. Gelukkig was Hotel wel al geboekt, dus hoefden we ons daar geen zorgen meer om te maken. Hotel Saniya Palace ('Palace') was prima, maar het uitzicht vanaf het rooftop restaurant was geweldig. We keken recht tegen de Taj Mahal aan. Heel indrukwekkend.
Onze kamer was groter dan we gewend waren, en had zowaar een raam! Grappig dat een raam je zo gelukkig kan maken. En nog wel met uitzicht op de Taj Mahal...dat is fijn wakker worden! Helaas wel de meest verrotte douche ever... Maar ach, ons krijg je niet klein!

Er was veel te bezoeken in Agra, maar we hebben het bij de Taj Mahal gelaten. Het was super en mooie foto's gemaakt. Heel gek, als je er al zo vaak foto's van hebt gezien, dat het immense gebouw dan ineens voor je ligt en je het kan aanraken.

Bob voelde zich nog steeds niet helemaal lekker, dus rustig aan doen moest ook wel een beetje. Om de haverklap naar het toilet, dat is geen pretje. Zeker niet als er alleen hurktoiletten zijn... Hij voelt zich nu gelukkig al een stuk beter! Joepie!

Na 2 nachtjes in Agra, namen we de bus naar Jaipur (in Rajasthan). Onze receptiemannen, beetje vreemde maar vriendelijke kerels, hadden voor ons bustickets geregeld.
Uiteindelijk vertrokken we netjes (rond) 10.30 met de bus naar Jaipur. Als enige toeristen tussen de Indiers. Ze namen er lekker de tijd voor. Overal nog iets in en uitladen voordat we echt op weg gingen. Lekker de ramen open en kijken naar alles dat zich daarbuiten afspeeld.

Ongeveer 7 uur later kwamen we aan in Jaipur. We hadden nog geen hotel geregeld, maar een tuktuk chauffeur bracht ons naar hotel Ratan Niwas. Deze chauffeur, Sony, was heel vriendelijk en (zo leek) betrouwbaar. Hij liet ons zijn boek zien waarin toeristen hun verhalen hadden geschreven over hun ervaringen met hem. We hebben de afgelopen 2 dagen met hem door Jaipur gereden. Van tevoren vertelde hij ons dat wij zelf de prijs mochten bepalen, hij zou het zonder te kijken in zijn zak stoppen en er tevreden mee zijn. Dat lijkt heel relaxt, maar dat maakt het eigenlijk ook heel moeilijk, want je gunt de man zoveel.

We hebben ontzettend veel gezien de afgelopen dagen. Het 'Amber Fort', een grote minaret met uitzicht over heel Jaipur (zover je kan kijken), de roze gekleurde binnenstad, het 'Albert Hall' Museum, parken, standbeelden, een 'Observatory uit de 17de eeuw', Het Paleis van de winden (Hawa Mahal), tempels en nog veel meer. Oi oi oiii....
Uiteindelijk heeft Ruth een zak thee gekocht.

Bob heeft zichzelf enorm verwend, want hij heeft een maatpak laten maken! Er verschijnt zowaar een heuse gentleman, want het pak staat hem ontzettend goed. Gisteren hebben we de maten laten opmeten en vandaag was het pak klaar. Jasje, broek en blouse voor een prikkie vergeleken bij de Nederlandse prijzen. Hij is er helemaal gelukkig mee!
We konden het laten verzenden, maar wie weet komt er nog een gelegenheid... Het is sowieso nog wel even leuk om naar te kijken! Pakketje past trouwens, tegen alle verwachting in, toch prima in de backpack!

Morgen bussen we van Jaipur naar Pushkar. Een heel rustig (voor Indiase standaarden) pelgrim stadje. We hebben een hostel op het oog met een zwembad. Wat zou dat een feest zijn! Want man-o-man, want verlang je naar verkoeling als je elke dag met 37 graden door een stad loopt te zwoegen. Wie weet, we gaan zo bellen vanuit dit Hotel.

We proberen zo nog wat foto's te plaatsen, zodat jullie je een beetje een beeld kunnen vormen van wat we hier allemaal meemaken!

We hopen dat het goed gaat met iedereen in NL. We horen dat de herfst gearriveerd is! (Was die er dit jaar niet sowieso al wat vroeg?)

@ Iedereen, dank jullie wel voor de leuke en lieve reacties. Wat genieten wij daar toch elke keer van!

@ Alle oma's, wat fijn dat jullie zo interactief zijn!

@ Alle zusjes: dikke kusjes

@ Alle mama's en papa's (en motherfuckers): liefsen en zoenen.

Dikke zoenen voor de rest en tot het volgende verhaal!
xxx

• 15 Oktober 2011 - 13:18

Tahnee:

Wat een verhalen allemaal. Volgens mij maken jullie in een paar dagen dingen mee, waar anderen jaren over moeten doen. Super gaaf!! Volgens mij zijn jullie ook al wel beetje aan cultuur gewend? Alles rustig aan..

Ruth moet jij geen mooie jurk laten maken?

Kus!

• 15 Oktober 2011 - 13:35

Sylwia:

Het is fantastisch allemaal wat je schrijft. Ik wens jullie onvergetelijke herinneringen.Groetjes en kussen ok van Xana en Pim.

• 15 Oktober 2011 - 13:53

Roos:

wat een fijne lange update van jullie kant weer, me like! herfst is inmiddels gearriveerd, maar dan wel een met enkele dagen al een herfstzon. de zomer heeft zich een beetje vergist in het getijde. Vandaag een 3d echo gehad, we hebben je neefje gezien, heb het idee dat het meer een Franssen is dan een Grondmand, maar goed er kan nog van alles veranderen. Tja en voor de rest? absoluut geen spannende dingen, geniet er maar zoveel mogelijk van, want voordat je het weet is het voorbij :) En gelukkig duurt dat nog wel even! heel veel liefs voor jullie en houd ons goed op de hoogte

• 15 Oktober 2011 - 14:49

Eva:

He jongens wat leuk weer van jullie te horen! Moet toch zo veel aan jullie denken!
    Ik heb dinsdag een sollicitatiegesprek dus dat is fijn,maar ben intens jaloers op jullie.
    Straks maar weer eens op youtube filmpjes kijken van waar jullie zijn!
    Dikke kussen Eva

• 15 Oktober 2011 - 15:14

Charlotte:

BOB!
    Cola en Bier is het toverwoord! Het restaurant van het hotel waar wij in Pushkar hebben geslapen is heel fijn! Dat adres heb je? Geniet er van :) en laat je geen bhang lassie aansmeren want dan ben je ECHT ziek ;) xxxx

• 15 Oktober 2011 - 16:43

Inge:

Mooi verhaal jongens,wat een ervaring toch he?Hebben jullie inmiddels een beetje het ritme van het reizen te pakken.De haast overboord gegooid?
    Heerlijk het zo te kunnen lezen.
    Hier in Egypte hebben An en ik nog drie dagen te gaan,dat is toch zalig dat jullie helemaal geen dagen hoeven te tellen ,bij jullie zal het een kwestie zijn van geld tellen hahah
    dag lieverds dikke kussen terug,hou van jullie

• 15 Oktober 2011 - 16:55

Oma Uit R:

Wat een bijzonder verhaal weer, geniet er echt van.dikke kus.

• 16 Oktober 2011 - 09:35

Frank En Ingrid:

We hadden vanaf Lanzarote al een berichtje naar jullie gestuurd, maar die is blijkbaar de mist ingegaan. We volgen jullie op de voet en genieten volop mee. Echt geweldig dat India jullie zo goed bevalt. Als je India aankan, dan kan je alles aan! We maken ons geen zorgen (meer). Ik (Frank) ben altijd superkritisch voor mijn eigen en andermans fotoos, maar ik ben echt blij verrast door de kwaliteit van de fotoos. Ze zijn echt prachtig! Ga zo door. We hebben gisteravond trouwens met jouw vader (Bob) gegeten bij oma. Was erg gezellig. Jullie kwamen natuurlijk uitgebreid ter sprake. Je moeder zit met haar luie kont in Egypte. Da's ook een typ, hoor!
    Heel veel plezier en tot de volgende berichten!
    Dikke hugs en kisses van
    Frank en Ingrid

• 16 Oktober 2011 - 14:34

Oma Vliegtuig:

Hallo lieve kinderen, even een berichtje vanuit een zonnig Rotterdam. Alleen is de temperatuur wat frisser dan bij jullie. Heb met grote belangstelling jullie verslagen en foto's bij Jessica bekeken, wat een wonder wereld!
    Zo totaal anders als in Holland, jullie genieten dus met volle teugen, hoe kan het ook anders.
    Liefs en kussen van oma ( natuurlijk ook van Jes )

• 16 Oktober 2011 - 19:03

Hilde:

Potjandorie, zie ik nu pas jullie berichten. Dat was even veel lezen, maar wel spannend hoor. Het klinkt alsof jullie al doorgewinterde reizigers zijn. Gaat helemaal goed, denk ik. Behalve dan de wc perikelen, maar ach dat went wel. Veel cola helpt meestal wel. Ik ben bij elke reis degene die het meeste toiletbezoek doet en dan doe ik ook nog voorzichtig. Die Ron eet altijd alles en heeft nooit wat. Veel plezier verder!

• 16 Oktober 2011 - 21:40

Lou En Marian:

heerlijk weer van jullie te horen, duurde wat mij (marian) betreft even te lang, zeker omdat Bob zich niet lekker voelde. Moet zeker nog wennen aan het idee een dochter te hebben zo ver weg, gun me de tijd!
    Ben benieuwd om foto's te zien van Bob in pak! en Ruth in jurk?? de allerdikste kussen van ons uit een zonnig maar steeds kouder wordend Maastricht

• 17 Oktober 2011 - 07:45

Sanne :

Wat hebben jullie weer een hoop gedaan! Prachtig!
    Tahnee heeft een goed punt Ruth, laat een jurk maken!
    De herfst heeft haar intrede gedaan ja, het is heerlijk! Het is echt het type weer om naar center parcs te gaan en high te worden in subtropische zwembaden en dan in je trainingspak met halfnatte sokken door de bladeren te banjeren en te gourmetten (niet sarcastisch bedoeld, I love that shit).

• 17 Oktober 2011 - 13:29

Sarah Je Zusje:

Vol verbazing lees ik altijd jullie verhalen, wat een wereld van verschil. Ik voel me een beetje een Saairah in het saaie Mestreech. Misschien dat ik genoeg centjes kan sparen om jullie fraisekes op te komen zoeken (stel je eens voor)....tot die tijd wens ik jullie heeeel veel plezier en nieuwe ervaringen toe. Bob: veel succes met je hurktoiletten en Ruthje: trek maar lekker gekke bekken naar de staarders, houd je er nog een beetje lol aan over!!! hihihihi
    Veel kussen!! xxxxx Sarah

• 17 Oktober 2011 - 18:54

Floor:

Ruuttthie! Ik stond net te koken en moest aan je denken. Nog niks gehoord, hoe kan dat nou?! Maar zie dat ik het gemist heb, wat een heerlijke verhaaltjes! En zoveel leuke en bijzondere mensen alweer ontmoet. Super! Geniet ervan, ik kijk uit naar je volgende verhaal.

Liefs van je old homie 4 life!

• 18 Oktober 2011 - 02:42

Cee!:

Lieve Ruthje!
    Heerlijk om je verhaal te lezen, doet me denken aan Barcelona (ons dagboek)!
    Ben Blij dat jullie er zo van genieten met z'n tweetjes!!
    Eindelijk is je droom uitgekomen!
    Heel veel liefs! Verheug me weer op het volgende verhaal! <3

• 19 Oktober 2011 - 15:10

Oma Boemboem:

lieve allebei,
    ik zit lekker op mijn gemak met Eva in de zijkamer aan jullie te denken en te schrijven.Ik ben blij dat ik iets van jullie kan lezen en zien, want jullie zijn veel in mijn gedachten. Ik ben blij Bob dat je weer wat opgeknapt bent want ik was een beetje ongerust over je, maar dat is nu weer voorbij. Ik ben nu bij je moeder want die is vanmorgen teruggekomen uit Egypte zoals je weet. Ik was blij dat ze weer gezond op de grond stond, maar nu heeft ze toch een kou te pakken.Ze moet toch morgen gaan werken, dat kon niet anders en vrijdag ook. Ik heb hard gewerkt van de week en het leven gaat zijn gangetje. Veel liefs en kussen van oma boem boem

• 19 Oktober 2011 - 15:15

Eva:

zie nu pas jullie foto's,er komt geen melding als jullie nieuwe foto's plaatsen dus zag ze niet eerder!wat een bizarre dingen maken jullie toch mee, al die smerige dingen in de ganges en dan ineens weer zo'n prachtig paleis!wat een wereld!
    ik heb maandag een meeloopdag dus mijn sollicitatiegsprek is gisteren goed gegaan!

Hoop snel weer van jullie te horen, kussen!

ps.Bob wat staat dat pak je goed!
    pps. wel een beetje corny hoor Bobbie, die fotos met je vinger op de punt van de taj mahal enzo;)

• 21 Oktober 2011 - 11:15

Oma, Uit R:

Lieve kinders,
    Wat een schitterende foto,s maken jullie.Ruth,de foto ,waar je onder die enorme boom zit, vind ik niet te geloven zo mooi.Het is ook een grote pluim waard, hoe mooi jullie alles beschrijven, ik geniet er van.
    Liefs Oma.

• 21 Oktober 2011 - 11:15

Oma, Uit R:

Lieve kinders,
    Liefs Oma.

• 21 Oktober 2011 - 21:26

Inge:

Ik wil dit nog even kwijt.
    Jullie weten hoe moeilijk ik de gedachte vond,dat jullie zo,n lange reis zouden gaan maken.
    Ik vind het belangrijk dat jullie weten ,dat die stralende gezichten die ik op skype zie,me vertellen dat jullie doen wat zo enorm bij jullie blijkt te passen.
    Dit maak het voor mij heel goed te doen hoor kinders.
    Ik zie dat jullie gelukkig zijn,dus dat ben ik dan ook.
    Hele dikke kus,Inge

• 22 Oktober 2011 - 16:25

Inge:

Ik weet niet of jullie nog in Jaisalmer zijn maar volgens inernet is er een restaurant ,18 juli genaamd waar je heerlijke appeltaart kan eten.leuk he?

• 24 Oktober 2011 - 11:35

Harry:

Jaaa daar ben ik ook weer!! Terug in NL en terug op de bobenruth.waarbenjijnu.-site :) Heb alles even snel doorgespit en bekeken...heerlijk ziet het eruit mop! Wat een bizar andere leefstijl daar, super goede foto's ook!! Volgens mij hebben jullie het helemaal naar je zin in India ondanks de stank, het nastaren, de stank en de vreselijke hitte :) Ben jaloers, het is iets totaal anders dan wat ik heb gezien de afgelopen 3 weken! Foto's bij de Taj Mahal..heb er ook zo ene in Death Valley, jaloers hoe goed die van jullie alleen gelukt is ;) Geniet ervan samen en kijk goed uit!! Ik volg jullie nu op de voet....

Dikke klapzoen Harry

• 24 Oktober 2011 - 13:47

Huibje:

Ben erg blij met jullie verslagen en zeker de foto's zijn heel erg mooi.Is de thee lekker Ruth?Geniet maar lekker samen van dit alles!

Lfs huibje x