Jodhpur & Udaipur - Reisverslag uit Udaipur, India van bobenruth - WaarBenJij.nu Jodhpur & Udaipur - Reisverslag uit Udaipur, India van bobenruth - WaarBenJij.nu

Jodhpur & Udaipur

Door: Bob & Ruth

Blijf op de hoogte en volg

10 November 2011 | India, Udaipur

Lieve allemaal!

We zijn ondertussen al in Palolem, Goa aan de Arabische zee. Toch voor allen een korte update van hetgeen zich hiervoor heeft afgespeeld...

Vanuit Jaisalmer hebben de bus genomen naar Jodhpur, de blauwe stad. Toen we aankwamen zijn we met z'n 4en (4 personen, 4 backpacks en 2 rugzakken) in 1 rickshaw gedoken. Oei, dat was even proppen... Alles voor het avontuur! Ons Guesthouse was heel schattig en (net als bijna alles in Jodhpur) heel mooi blauw geschilderd. We kregen een schetig kamertje en hebben de hele middag gerelaxed op het dakterras met Jan en Antonia. 's Avonds heerlijk met z'n 4en curry gegeten. Wat smaakte ons dat goed!!
In Jodhpur zijn we lekker 'lazy' geweest. We waren maar 2 nachten daar en hebben alleen het grote fort bezocht. Een hele tocht, want het fort ligt bovenop een grote heuvel. Vanalles bekeken, veelal over de Indiase geschiedenis. Op de terugweg moesten we een rickshaw nemen, want de poort op de weg terug was al gesloten. We moesten een flink stuk om en na wat afdingen stapten we in een rickshaw die ons leven een beetje heeft veranderd... Onze chauffeur was of levensmoe, of hij was in vorig leven een F1 racer geweest.. Hij scheurde met alles dat hij uit het kleine voertuig kon halen door de kleine blauwe straatjes van Jodhpur. Rakelings langs koeien, vrouwen met 100kg aan waar op hun hoofd, honden (waar we nog een paar minuten door achterna werden gezeten, oi...), straatverkopers, motoren en andere rickshaws... Het ging met zo'n ontzettende vaart dat we niet wisten of we echt bang moesten zijn of dat we er gewoon van moesten genieten. Dat laatste hebben we uiteindelijk maar gedaan, luid zingend achterin die rickshaw. Wat hebben we gelachen.

Onze tickets naar Udaipur hadden we bij het guesthouse geregeld. In de bus bleek wederom dat onze bagage niet meer in de laadruimte paste. Joepie, wat is dat toch altijd weer een feest om te horen. Je hebt al van die krappe seater-plekken en dan mogen daar ook nog 2 backpacks en 2 rugzakken bij. Dan kun je lekker 7 uur hobbelen met je benen in je nek en je steeds harder wordende kont. Dit keer had Bob het goed bekeken. Hij zag een lege sleeper-plek en is daar gewoon gaan liggen. Dat was wel lekker, want zo kon ik een beetje lang uit over 2 stoelen liggen/zitten. Zoals hij zelf (grappend natuurlijk) schrijft in zijn dagboek: " Even profiteren hoor! Oude kreupele mannetjes? Blijf maar lekker staan! Zwangere vrouwen? Staan! Lepra patienten zonder armen en benen? Leg ze maar in het gangpad! Dit bed is van mij en ik sta voor niemand op! Deze jongen reist horizontaal van Jodhpur naar Udaipur!" (Voor iedereen die ietwat geshockeerd is, er waren natuurlijk niet echt zwangere vrouwen, leprapatienten en oudere mannetjes aan boord)

Laat in de avond kwamen we in Udaipur aan. Eerst bleek er geen ruimte in het hotel, hoewel we toch echt een reservering hadden. Dit werd uiteindelijk toch prima opgelost. Jan en Antonia kregen een hele mooie kamer (ze zouden iets langer blijven) en wij hadden weer geluk. Een kamer zonder raam. Er was eigenlijk wel een raam, maar dat kon je maar beter niet open zetten. Dan kwam het aroma van India naar binnen...
Wat een mooie stad, het doet zelfs ook een beetje Europees aan. De reden waarom Udaipur ook veel toeristen trekt is omdat er een James Bond film is opgenomen (Octopussy). 's Avonds hebben we op een dakterras heerlijk gegeten en die film zitten kijken. Wat is dat dan leuk als je allerlei dingen uit India herkent. Maar wat is het een droge film met die foute onliners. Maar als dat Lake Palace Hotel in beeld kwam, hoefden wij maar naar links te kijken en we zagen het ding voor onze ogen liggen. Het was een hele speciale ervaring!

We hebben er 2 dagen flink genoten toen op een gegeven moment het noodlot toesloeg. Voedselvergiftiging. Eerst Antonia die zeker 2 dagen vreselijk ziek was. Toen Bob, die zichzelf zo binnenstebuiten heeft ge..... dat ik dacht dat het nooit op zou houden. Jan en ik verzorgden elkaars geliefden een beetje. Ik (Ruth) heb "gelukkig" maar 1 nacht aan de toiletpot gehangen. Daarna zijn we allebei nog wel 2 dagen flink misselijk gebleven. Een dieet van bananen, water en ORS doet dan wonderen voor het figuur...

Tickets naar Mumbai/Goa tegen extra kosten maar een dag uitgesteld.
De dag van vertrek waren we allebei nog vrij wankel op de benen.

Toen we toch echt gingen vertrekken liepen Jan en Antonia mee naar de rickshaw. We gaven ze 3 hollandse dikke zoenen en een stevige knuffel. We beloofden elkaar up to date te houden (iets dat tot nu toe goed lukt) en elkaar weer te treffen in Maleisie of Thailand. We missen ze nu echt, maar we hopen (we gaan er van uit!) dat we elkaar in Thailand weer gaan ontmoeten!
Gezwaaid totdat we elkaar niet meer zagen, toen mentaal voorbereid op een busrit die wel 40 uur zou gaan duren...

• 10 November 2011 - 14:08

Roos:

ruth, je bent een schrijftalent, ik zou er eens over nadenken! je hebt daar verder alles prima onder controle, maak me totaal geen zorgen om je. Jij en Bob kunnen de wereld aan!

• 10 November 2011 - 16:26

Hello:

hallo,
    Mijn naam is Slyvia Ik ben blij om u te contacteren, ik ben een jonge alleenstaande vrouw is nooit getrouwd geweest op zoek naar ware liefde voor een lange termijn relatie, als je serieus bent kunt u contact met mij opnemen met deze e-mail, zodat ik kan om u mijn foto's en voor details over mij (slyvia.koneh@live.com)
    van jou in Love,
    slyvia
    slyvia.koneh@live.com
    .....................................
    Hello,
    My name is Slyvia I'm happy to contact you, i am a young single girl never married seeking true love for a long term relationship,if you are serious you can contact me with this email so that i can send you my photos and for details about me (slyvia.koneh@live.com)
    yours in Love,
    slyvia
    slyvia.koneh@live.com

• 10 November 2011 - 18:46

MIKALLLLL:

Hoi sjatties! ik vind het allemaal maar prachtig hoor! belachelijk mooi jullie verhalen! wel jammer dat je je andere zusjes niet even kust Ruth! nee grepke! ik wilde even zeggen dat ik van jullie hou en jullie mis! Wonderlijk sommige reacties van onbekenden! LOVE YOU!

• 10 November 2011 - 19:48

Oma Van Ruth.:

Alweer zo,n mooi verhaal. Wat jammer,dat Bob weer zo ziek geweest is,Als ik het goed begrijp, ben jij er iets beter door heen gerold Ruth. Op de foto,s die jullie ons laten zien, zien jullieer toch heel goed en gelukkig uit. Laat me hopen,dat het zo blijft,want jullie hebben nog zoveel plannen.,Geniet lieve kinders, knuffel Oma

• 10 November 2011 - 19:48

Oma Van Ruth.:

• 12 November 2011 - 19:29

Inge:

Bob als dat de toon van je dagboek is,kijk ik er zeer naar uit.
    Kus Inge

• 13 November 2011 - 14:35

Frank Van Alphen:

Ingrid en ik hebben alweer genoten van jullie bericht. Prachtige en herkenbare verhalen. Ik kan niet zeggen hoe trots ik op jullie ben dat jullie alle reisongemakken en (soms) gevaren met een glimlach (meestal) trotseren. Jullie zijn uit het goede reizigershout gesneden! En de beloning is altijd weer een prachtige, nieuwe ervaring. Paar kleine tips nog van ome Frank: agressieve, bijtgrage apen kunnen een probleem zijn. Houd op die plekken een steen in je hand verborgen. Als ze vervelend worden laat je even die steen zien, en roetsjj.... weg zijn ze. Werkt prima.
    En wij hebben ook heel wat keren achterin gezeten bij suicidale taxi/bus/rickshawchauffeurs. Een aantal keren heb ik ze toch even (soms meerdere keren) op de rug getikt, met het dringende verzoek om wat normaler te rijden. Niemand en niets geeft ze het recht om met ons/jullie leven te spelen. Het hielp niet altijd, maar soms wel.
    Heel veel reisplezier, en tot het volgende bericht!

• 13 November 2011 - 15:01

Nog Eens Frank:

Nog wat vergeten te vragen: weten jullie de naam nog van dat mooie strandhotelletje in Palolem, Zuid-Goa? Hubo, die vriend waarmee ik lang geleden door India zwierf, wil binnenkort weer eens naar Goa. Ik zal niet zeggen dat hij gierig is, maar hij is in ieder geval wel de meest zuinige man op deze aardbol. Ik ben bang dat hij de vijf euro, die jullie betaalden voor de kamer, te veel gaat vinden, maar het wordt gewaardeerd als jullie de naam van het hotelletje doorgeven.
    Hugs and kisses, ook van Ingrid!

• 15 November 2011 - 06:59

Tahnee:

Wat een super verhaal. Zit nu in een te volle trein naar mijn werk, maar dt verhaal maakt de ochtend weer goed! Nu nog even foto's bekijken. Dikke knuffel voor jullie allebei!! X

• 21 November 2011 - 16:21

Anneke:

Hee Bob en Ruth.....ik heb al jullie verslagen gelezen en de foto's bekeken maar ik had nog niets aan jullie geschreven! Schande hoor! Dus bij deze....:) Wat een superreis maken jullie zeg! Nu al even op weg maar nog zo'n lekker lange tijd te gaan! Geniet volop en ik blijf jullie volgen! Groetjes van het vriendinnetje van je moeder

• 21 November 2011 - 19:38

Twan Schouten:

Lieve 'juf' Ruth,
    Vandaag zag mama dat je te volgen bent via deze site. Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken.
    Ik heb het nog steeds heel vaak over je en zeg het woord 'vliegen' nog steeds op zijn Limburgs haha. Ik en mijn mama en papa wensen je nog heel veel plezier en dat je nog een heleboel mooie dingen mag zien en meemaken.

Twan en ook van Joyce en Ivo

• 21 November 2011 - 21:44

Nori:

Wat weer een fraai verslag van jullie belevenissen.....Ruth, opa zou zeggen dat schrijftalent heeft ze van mij!!!!Wij zitten na aantal fantastische dagen in Buenos Aires ( heerlijke stad, heel europees.aardige mensen, wijn, vlees, tango, Maradonna, musea en een fantastich B&B bij Mirta ) nu te wachten op een vlucht naar de gletsjers, Vuurland is gecancelled vanwege de aswolk die met verkeerde wind deze kant is komen aanwaaien..We hebben gisteren walvissen met jongen rakelings langs de boot zien varen, je kon ze aanraken werkelijk prachtige ervaring,,,ook veel pinguins en zeehonden...Met z.n 7en in een rubber boot ....Raakten aan de praat met stel uit Ierland, die waren nu 1.5 jaar onderweg, ja je denkt dat je met 6 weken een aardige tijd onderweg bent maar het kan dus nog gekker. De man in kwestie moet de 16e op zijn werk zijn dat hij gelukkig nog had zei hij ...crisis in Ierland!!! Lijkt me heel vreemd na zolang reizen op te staan en met je boterhammen naar je werk te gaan.....
    lieve schatten, hoop dat jullie nu genoeg gespuugd hebben en dat jullie Marian gaan zien volgende week in Maleisie, dat zou mooi zijn...
    We plaatsen over een tijdje weer een bericht en wachten met plezier jullie volgende epistel af.....Un saludo cordial de Republica Argentina!!!!