Singapore luxe & Hollandsch Melaka - Reisverslag uit Singapore, Singapore van bobenruth - WaarBenJij.nu Singapore luxe & Hollandsch Melaka - Reisverslag uit Singapore, Singapore van bobenruth - WaarBenJij.nu

Singapore luxe & Hollandsch Melaka

Door: Bob & Ruth

Blijf op de hoogte en volg

14 Januari 2012 | Singapore, Singapore

Singapore...Singapura...Wat zullen we daar eens over schrijven??
Het is eigenlijk alles in het kwadraat. Het is het gekste dat we ooit gezien hebben. De luxe, alles is schoon, alles gaat snel, alles is meer meer meer en sneller dan snel.
Hoeveel winkels zou Singapore tellen? Ontelbaar veel, en dan niet telkens dezelfde maar allemaal verschillende. Kunnen jullie je er iets bij voorstellen?? Het is nog gekker.

We kunnen er nog even over doorschrijven, maar ik denk dat jullie wel doorhebben dat wij tot nu toe nog niets gezien hebben als Singapore.
We zijn met de bus in ongeveer 16 uur van Langkawi naar Singapore gereden. De bus was prima en we hadden ruime stoelen waar je je lekker in kunt opkrullen. Wel weer -10 graden, maar we hadden lekker ons dekentje bij ons.

Twee keer uitstappen en 2 nieuwe stempels rijker (exit Malaysia, enter Singapore)kwamen we aan in Singapore. Ons hotelletje (een ‘homestay’, je logeert bij iemand thuis maar in dit geval is het eigenlijk gewoon een kleiner guesthouse) ligt in Little India. Het enige dat ons hier aan India doet denken zijn de koppen van de mensen. Het is een opgeruimde nette versie van een nette stad in India. Maar ons guesthouse is gezellig en knus, dus wij zijn gelukkig!

Er is heel veel te zien in Singapore en Bob heeft meteen een plannetje gemaakt om zoveel mogelijk te gaan bekijken. Toen we aankwamen hebben we onze tassen uitgepakt op ons kleine kamertje en zijn we meteen vertrokken naar onze eerste bestemming, The Singapore Zoo!
Wauw, wat een leuke dierentuin. Helemaal open en zonder hekken, je loopt bijna tussen de dieren. Je loopt op een gegeven moment letterlijk tussen de OeranOetangs, want die slingeren gewoon aan de bomen boven je. Verder zagen wij; krokodillen, dwergnijlpaarden, leeuwen en leeuwinnen, zebra’s, giraffen, witte neushoorns, witte tijgers, olifanten, jaguars, luiaards, vlinders, allerlei insecten, miereneters, hyena’s, allerlei aapjes, we weten het niet meer! Heel mooi en heel leuk. Anders dan Blijdorp of Artis. Nadat om 18.00uur de Zoo dicht ging konden we met ons combi-ticket ook naar de NightSafari! Een hele dierentuin, maar dan in de nacht. Je kunt trails lopen in het pikkedonker en dan alle dieren zien. Ook is er een trein waarmee je een heel stuk van het gebied kunt verkennen (op die tracks kun je niet lopen).

De andere dagen hebben de vooral door de stad gelopen en ge-sightseeing-ed. The Raffles hotel (heel mooi, sjiek en de plek waar de Singapore Sling is uitgevonden en waar de laatste Singaporese/Maleisische tijger on het biljard is doorgeschoten). Little India, Chinatown, de Quays, Singapore is alles in 1. Aanbevolen in de Lonely Planet stond dat je ’s avonds eens op de 71e verdieping van het Swissotel iets moest gaan drinken, daar bevindt zich de New Asia Bar. Helaas was het vrijdag en dat betekende dat je er 25 dollar entree voor moest betalen. Gelukkig konden we wel naar de 70e verdieping die ook al een heel indrukwekkend uitzicht over verlicht Singapore bood. De portier die op de 70e verdieping de entree van de New Asia bar bewaakte was die avond met goede zin gaan werken, want hij zette stiekem een stempel op onze hand en toen mochten we alsnog (gratis) binnen. Hadden wij weer! We bestelden 1 biertje met 2 glazen (a 1x de entree, maar goed...) en we genoten van een waanzinnig uitzicht op de achtergrond.

De dag erna hadden we een afspraak bij het Marina Bay Sands voor een tour. We lunchte heel goedkoop op de stoep voor de 7Eleven met een bak noodlesoup en chippies voordat we vertrokken.
Via Top-Shops Holland (en met dank aan Danielle) kunnen we namelijk af en toe een sjiek hotel bezoeken om er vervolgens een artikel over te schrijven. Dit keer hadden we ook contact gezocht met het bekende Marina Bay Sands en we mochten we dus langs komen voor een tour. Spannend hoor! Ik had mijn nieuwe sjieke jurkje aangetrokken en Bob zag er ook uit om door een ringetje te halen. We kregen een tour door het hele hotel en kwamen op plekken die normaal voor bezoekers gesloten bleven. Op het dak van het Marina Bay Sands bevindt zich een enorm infinity pool met een uitzicht over heel Singapore. Complete waanzin om te zien, laat staan om daar in te dobberen met zonsondergang... Wat een luxe! We kregen ook nog een tour door het casino, de luxe shoppingmall en we kregen vrijkaartjes voor het ArtSience Museum waar op dat moment een expositie over de Titanic plaatsvond. Een unieke expositie waar men gedeeltes van de Titanic na had gebouwd en zelfs met geur werkte. Zo was het net alsof je zelf passagier was. Inclusief replica van een boardingpass met de naam van een passagier. Op het laatst kwam je erachter of je het overleefd had.... (Bob en ik hebben het beiden overleefd). Het was een erg indrukwekkende tentoonstelling, maar ook een indrukwekkende dag. Die avond hebben we afgesloten door over de drukke Orchard Road te lopen. Weer een waanzinnige ervaring, al die dure shoppingmalls (hoeveel zouden er wel niet zijn....) met de sjiekste merken in grote LED-verlichte gebouwen. Gekkenhuis!
We sloten de dag af met een Large Cola van de Mcdonalds, de groote Large Cola die we ooit gezien hadden, wel bijna 1,5 liter! Singapore is een superstad die je gezien moet hebben, mocht je daar de kans voor krijgen. Toch waren we ook weer blij terug naar Maleisie te gaan, als je budget reist moet je niet te lang in Singapore blijven!

We namen ’s ochtends de bus naar Maleisie en reisden door naar Melaka.
We waren meteen verliefd op Melaka, het is een hele gezellige knusse stad. Voor zover wij het gezien hebben, wij verbleven rondom “Jonkerstreet” en “Heerenstreet”. Melaka heeft namelijk een rijke Nederlandse geschiedenis, aangezien de Nederlanders daar tussen 1600 en 1800 gevestigd waren. We hebben het “Stadhuys” gezien en bezochten een kerk waar St. Francis Xavier begraven lag. Dit zal jullie niets zeggen, maar grappig is dat zijn overblijfselen nu in een kerk liggen in Old Goa (en die kerk hebben wij toevallig ook bezocht toen wij in India de stad Old Goa bezochten).
Het leuke was dat ons hostel, waar we voor het eerst in een slaapzaal (dorm) verbleven, fietsen aanbood. We hebben de 3 dagen dat we daar waren alles met de fiets gedaan, iets dat heel vertrouwd voelde! Zeker met die oud-Hollandsche sfeer van Melaka. We vonden het heerlijk!

Vanuit Melaka zijn we doorgereisd naar Kuala Lumpur, terug naar Le Village Guesthouse waar we ongeveer een dikke maand eerder ook waren. Grappig om dan terug te zijn, je kent de weg al en hoeft je geen zorgen te maken over hoe je ergens moet komen en of dat allemaal wel goed zal gaan (niet dat we dat heel veel doen hoor!). We kregen een heerlijke kamer en hebben nog een kleine 2 dagen gehad om ons voor te bereiden om onze 10-daagse “vakantie” naar Japan. We vinden het allebei best spannend!

Onze grote backpacks laten we in het hostel, op slot en wel. We hebben onze rugzakjes basic ingepakt met een lange broek en wat truien en longsleeves. Lekker licht reizen voor de verandering! Ook fijn, want zo hoeven we geen baggage in te checken en gaat reizen wat sneller en relaxer. Op dit moment typ in vanuit het vliegtuig. We landen over een uurtje en vliegen al over land.

Lieve allemaal, dikke zoenen wederom.
Wij gaan nu genieten van een heel nieuw soort avontuur, Japan. Dikke jassen (geleend van Jan en Antonia) aan en sjaal om. We gaan de kou in!

Liefs, Bob en Ruth

p.s. Ondertussen onder een warme deken in bed in het Hotel in Osaka. Brrr koud, maar dus goed aangekomen!!

• 13 Januari 2012 - 17:05

Collie Van Tonnie:

Ik wil ooooookkkkkk!!!!!!
    dikke zoen

• 13 Januari 2012 - 17:31

Tahnee:

Wauw, wat een avonturen weer. Leuk dat je even in mooi hotel mocht rondkijken!!
    Dikke kus voor jullie beiden!!

• 14 Januari 2012 - 23:48

Harry:

Ooo krijg helemaal zin in Singapore!! En ook in die Zoo... Helaas zal het nog even dagdromen blijven en wegzwijmelen bij jullie jaloersmakende verhalen. En nu Japan, tjin tjouw tjee (of is dat Chinees ;) Geniet ervan samen.. Lekker afkoelen, schijnt hier nu ook echt dikke jas-weer te worden! Kusjah Har

• 15 Januari 2012 - 20:23

Sanne:

Bob&ruth! Weer een heerlijk verslag om te lezen, wat een leuke ervaringen weer stelletje globetrotters! Veel plezier in japan!

• 16 Januari 2012 - 15:26

Ingrid:

Hallo leuke lieve mensen, wat blijft het heerlijk te lezen dat jullie zo genieten! En wat leuk dat julie ook zo gecharmeerd zijn van Melaka. Wij hebben er een fantastische tijd gehad. Erg leuke stad, inderdaad. Ook Singapore was ons toen goed bevallen. Frank was er jammer genoeg doodziek, maar we hebben hem daar weer op de been gekregen door het heerlijke westerse voedsel. Ik kookte namelijk havermouth en pannenkoeken. Wij zijn ook in de dierentuin geweest in Signapore. Grappig dat jullie er nu ook geweest zijn. Mooie dierentuin, en dus alweer delen we een ervaring. Ik ben erg benieuwd naar Japan, staat zeker ook nog op mijn lijstje, dus jullie ervaring is welkom. Lieverds, pas goed op elkaar en jezelf en geniet met volle teugen van het volgende avontuur! Liefs Ingrid (en vast ook namens Frank handdrukken en liefs).

• 18 Januari 2012 - 22:43

Lou En Marian:

volgens hollandse tijd ben je bijna jarig Bob!
    Lang zul je leven in de gloria.
    hieper de piep HOERA!
    Liefs vanuit Maastricht

• 19 Januari 2012 - 07:27

Jolanda:

Bob van Harte Gefeliciteerd, alweer 28 jaar en wereldreiziger! (Het lijkt nog zo kortgeleden dat ik je, net na je geboorte, bewonderde in t Dijkzichtziekehuis) Maak er een onveergetelijke dag van samen met Ruth. Dat is eigenlijk overbodig om te zeggen, want volgens mij genieten jullie volop van elke dag. Raymond en ik volgen jullie met veel plezier via deze site. Erger nog, we zijn aangestoken door jullie reislust en zouden het liefst morgen ook vertrekken....hihihi.
    We kijken nu al uit naar het verslag van jullie volgende avontuur.
    Hartelijke groeten uit een koud en regenachtig Warmenhuizen, Jolanda en Raymond

• 20 Januari 2012 - 09:53

Loes:

Vanuit het koude natte kikkerlandje,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
    en geniet samen van jullie prachtige reis
    dikke kus

• 20 Januari 2012 - 11:02

Nori:

Oja, bij vorig verslag staat mijn naam niet en voor nu gefeliciteerd Bob !!!!

• 20 Januari 2012 - 11:10

Nori:

ojee ik had een heel verhaal gescgreven maar nu zie ik het niet meer terug, zonder naam wordt het zeker niet geplaatst!! Ik zei dat ik genoot van al jullie verhalen en avonturen...en dat wij nu we terug zijn errruuggg moeten wennen aan de dagelijkse beslommeringen van bedenken wat je eet ed...ik was ook al mijn wachtwoorden kwijt op mijn werk, gaf ook weer veel gedoe en...Jullie missen hier niets, het regent en Piet Romer is overleden Baantjer en bij ajax maken ze nog steeds ruzie, dat is zo ongeveer wel wat er gebeurd....Op naar het voorjaar, het heeft wel een keer gevroren deze week...
    Ben heel benieuwd wat jullie van Japan vinden, staat iets in China ook nog op het programma?
    Het verhaal van de snelle boot die als een speer voer herken ik wel dat hebben wij in Thailand ook meegemaakt toen we naar eilandje Kho Raicha gingen, ik deed het in mijn broek zo hard gingen we....
    Zie dat jullie veel met de bus reizen? Gezellig he en vaak heel comfortabel,,lieve schatten, Bob was ook jarig dus van harte proficiat..! Heb het nog heel leuk met elkaar en be careful...lieve groet, Nori