Sihanoukville & Koh Ta Kiev
Door: Bob & Ruth
02 April 2012 | Cambodja, Preah Seihanouk
Lieve allemaal,
Na een busreis met verschillende bussen, zijn we op 22 maart aangekomen in Sihanoukville, Cambodia.
Puf puf puf, wat een hitte hier!
De eerste dag meteen waterpas op het strand en heerlijk genoten!
De paar dagen erna waren wat minder, qua weer maar ook qua gezondheid. Ik was een paar dagen niet lekker en heb vooral lekker in bed gelegen en TV gekeken. Na een paar dagen noodle en water dieet was ik er wel weer boven op.
Ondertussen hebben we de Chileense meisjes en Engelse jongen ook nog een dagje gezien, dus dat was wel heel erg gezellig (met name voor Bob, ik had het gezellig met de Meneer WC en Meneer TV).
Toen de buik weer wat rustiger was gingen we de reisbureautjes een af... Er liggen hier verschillende mooie eilanden voor de kust. Dat klinkt heel tropisch, dus we hadden er veel zin in!
Het strand hier is ook mooi, vergis je niet! Maar heel toeristisch en de zee is wat minder schoon dat hij hoort te zijn volgens mij.
Er zijn verschillende eilanden die je hier kan bezoeken, van eilandtochten waarbij je 3 eilanden bezoekt op 1 dag, tot logeren op eilanden die ongeveer 4 uur varen uit de kust liggen.
Helaas is accomodatie op zulke eilanden meestal wat prijziger en aangezien we een tent met ons meesjouwen was het weer een tijd om te informeren over de mogelijkheid om te camperen.
Een schot in de roos! Het eiland dat we op het oog hadden bood geen mogelijkheid om te kamperen, maaaar (zo zei de ietwat verwijfde medewerker heel 'fierce') er is een eiland waar een Australier net begonnen is met een soort campingground. Heel rustig, 'no much peoples'. En met een eigen tent spotgoedkoop. YES! Dat is wat we zochten.
Dus de volgende ochtend heel vroeg, voeren we weg uit Sihanoukville, richting Koh Ta Kiev.
Na 1,5 uur varen kwamen we dan eindelijk aan... We konden onze ogen niet geloven. Dit was het paradijs.
We voelden ons net 2 deelnemers aan Expeditie Robinson.
De Australische jongen, Liam, was nog maar net 6 weken bezig met het opzetten van een nieuw Camp op het eiland. Het had zelfs nog geen naam.
In een paar dagen tijd had hij met wat hulp een grote keuken, bar en toiletblok getimmerd. Ongelofelijk.
Er was een westers toilet (gelukkig), maar dat was de enige luxe (met uizondering van de geweldige kookkunsten van Liam's vriendin Vanna). Water kwam uit de put die op dezelfde plek stond als waar de bevolking die het eiland 150 jaar geleden bewoonde ook hun waterput had. Fris water uit de grond (beetje bruinig) met een laagje teatree olie uit de bomen (goed voor de huid).
Douchen bestond uit emmers water uit de put over je heen gooien, heerlijk fris na het zwemmen in de zee.
En dan die zee.... tja....
Blauwe zee, wit poederzand en het koraal voor de deur. Hangmatten in de bomen.
We mochten onze tent overal opzetten waar we maar wilden. Er was maar 1 ander stelletje op het eiland dus het strand waar onze tent stond was praktisch prive.
Die middag zijn we gaan vissen. Mijn eerste keer vissen, Bob had het al eens eerder gedaan. Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb. Hoewel vissen daar wel heel makkelijk is. De eerste keer dat mijn hengel de zee raakte had ik meteen beet. Er zit daar zoveel vis dat je wel heel veel pech moet hebben, wil je niets vangen.
Ik ving zelfs een prachtige parrotfish, blauw met groen en als de zon erop scheen leek hij wel alle kleuren van de regenboog te hebben.
We hebben ze allemaal, op 1 na, terug in de zee gegooid. Die ene ongelukkige vis gebruikten we als aas.
Natuurlijk ook even zwemmen en snorkelen, maar toen Bob 5 minuten in het water lag trapte hij per ongeluk in een zee-egel terwijl hij voor de foto poseerde.
2 Naalden in zijn grote teen...Die krijg je er niet zo makkelijk uit. Maar de Cambodianen hebben daar een oplossing voor... je slaat met een ijzeren pijp de stekel aan gort. Je lichaam kan kleinere stukjes makkelijker 'verteren' en zo zou het na een paar weken wel over moeten zijn. Even opletten dat het niet gaat ontsteken, maar vooralsnog gaat het goed. Bah, dat deed wel flinke pijn!
Na het vissen terug naar het eiland, daar heerlijk gelunched en toen weer snorkelen. Bob kan uren achter elkaar in die zee liggen snorkelen. Hij kwam dan terug met verhalen over prachtige vissen en enorme schelpen. Ik zelf vond het soms best spannend en heb niet zo vaak gesnorkeld. Wel prachtige vissen gezien.
In de middag van de 2e dag begon het een beetje te betrekken. In de verte hoorden we al wat gedonder... Opeens zagen we van achter de bomen donkere wolken op ons af komen. Die middag trok er een flinke tropische storm over het eiland. Vanuit ons tentje was dat best spannend. Gelukkig heeft het tentje het allemaal goed gehouden. Toen de storm over was nog even geprobeerd op Inktvis te vissen, maar dat mocht niet baten.
Toen we die avond aan de bar zaten met het andere stelletje (een koppel uit Engeland) begon het opnieuwe te donderen. Uit het niets brak ineens de hel los. Dat was flink spannend, ook omdat we wisten dat onze 'deur' van de tent niet helemaal dichtgeritst zat. Alleen het antimuggengaas zat dicht, maar dat houdt de regen natuurlijk niet tegen...Als dat maar goed gaat, dachten we.
Uiteindelijk moesten we wel in de bar gaan zitten, want de storm hing recht boven het eiland. Aan een stuk door flitsen en krakende donderslagen. Bob en ik hebben 1 poging gewaagd om snel terug te lopen naar de tent om alles te controleren en om hem dicht te ritsen. Om vanuit 'Base Camp' bij de tent te komen moesten we nog een 300m door een soort jungle en dan 100m over open strand. Na 10m op het pad, hadden we al 5x moeten duiken omdat we dachten dat de bliksem zou inslaan. Met maar 1 zaklamp en met het idee dat we nog een heel stuk over een open strand moesten lopen, gaven we het toch maar op. Het was veel te gevaarlijk. Poging 2 was wel succesvol en de tent had het goed overleefd. Het onderste matrasje was doorweekt, maar alle spullen waren droog. Even matrasje gewisseld en toen konden we rustig slapen. We hadden er wel een gezellige buurman bij, een enorme dikke zwarte spin die tussen de binnen en buitentent was gaan wonen. Gatverdamme...Gelukkig kon die met geen mogelijkheid binnen komen.
We zijn in totaal 3 nachten op het eiland geweest en hebben ons heerlijk vermaakt in hangmatten, lezend en snorkelend.
Na 4 dagen en 3 nachten hielden we het voor gezien, we moeten per slot van rekening Cambodia zelf maar eens gaan verkennen. Ook zaten we allebei flink onder de bulten van iets dat ons kennelijk heerlijk vond smaken. Met name op mijn armen benen en rug zijn enorme vreetfestijnen gehouden. Geen idee wat het precies kan zijn, waarschijnlijk zandvlooien of zandvliegen. Het jeukt...
We namen afscheid van Liam en Vanna (de keukenprinses). Om Liam te helpen het eiland te promoten beloofde ik een Tripadvisor voor hem aan te maken. Toen was hij wel genoodzaakt een naam te verzinnen. Het werd: Koh Ta Kiev Eco Retreat (volgens mij...nog even het papiertje controleren voordat ik het verkeerd op internet zet!)
Voor iedereen die een beetje avontuurlijk is en in de toekomst Sihanoukville gaat bezoeken, het is een absolute aanrader!
Ondertussen zijn we alweer 1 dag in Sihanoukville. We wilden eigenlijk vandaag de bus nemen naar Phnom Penh, maar de was die we wegbrachten zou niet op tijd droog zijn. Dus nemen we morgen de bus. Vandaag dus tijd om deze blog en andere zaken op orde te brengen. Helemaal niet erg!
Lieve allemaal, dat was het weer. Tot de volgende keer. Dan vanuit Phom Penh of Siem Reap!
Dikke zoenen!
@ Mama: eindelijk kunnen we elkaar normaal spreken. Wat fijn! Ik hou van jou! Stuur je een paar garnalenkrokutten op?
@ Roos: ik zag dat het gezellig was in Maastricht met Meneer Hikkemans? Dankje voor je lieve filmpjes. Ook Soera bedankt, super lief filmpje! Ik geniet er zo van.
@ Omie: Heb je de kaart ontvangen? Heb je al wat op papier met betrekking tot menu voor oud&nieuw? Ik mis jou en hoop dat alles goed gaat. Kusje
@ Oma Tiny: Hoe gaat het met Huibje? Ik hoop goed, ik moet veel aan je denken hoor. Dikke zoenen veur ut Huibje
@ Lauwa: Hoe was je verjaardag? Heeft iedereen je goed verwend? En wanneer komt jouw neefje dan ter wereld? Zijn we allebei tante!!! Kusje
@ Oma Boem Boem: Wat fijn van het goede nieuws. Opgelucht dat het nieuws van de dokter meeviel. Heeft u het kaartje ook ontvangen? Kussen
Puf puf puf, wat een hitte hier!
De eerste dag meteen waterpas op het strand en heerlijk genoten!
We voelden ons net 2 deelnemers aan Expeditie Robinson.
En dan die zee.... tja....
Blauwe zee, wit poederzand en het koraal voor de deur. Hangmatten in de bomen.
Dikke zoenen!
02 April 2012 - 09:51
Roos:
Hahha wat kun je toch leuk schrijven van zeeegels tot spinnen! Wou dat ik net zo'n gewichtige verhalen terug kon schrijven, maar kom niet verder dan dat het buikje van willem vannacht knorde omdat hij graag wilde eten....en hij net weer spuitpoep had. Verder waren gisteren nori, joost en roos op bezoek en met name was willem erg gecharmeerd van tante nori. De casanova deed zijn uiterste best om zijn beste glimlach onder de aandacht te brengen. Net ook weer voor het eerst gesport, uiteraard mijzelf beloond met een muffin. Willem kan sinds een paar dagen ook uit een flesje drinken, en dat is fijn want dan kan hidde hem ook eens voeden, en ik op pad. Zoals met Koninginnedag waar ik als rommelzoeker erg naar uitkijk. Dank nog voor jullie leuke kaart, en kan niet wachten tot het volgende verslag! -
02 April 2012 - 14:15
Tahnee:
Wow wat een paradijs op aarde zeg! Wel spannend met die storm, gelukkig is jullie tentje niet weggewaaid!! En Ruth... aan het vissen geslagen?? Wordt dat een nieuwe hobby, kan me voorsellen dat het wel een stuk minder leuk is hier in NL..
Hoop dat je buik het nu weer even normaal volhoudt. En dat Bob z'n zeeegel niet gaat ontsteken.
KUS! -
02 April 2012 - 14:35
Bibian:
Haaaai!
Ik vind het elke keer weer zo leuk om over jullie avonturen te lezen! Zullen jullie goed voor Eef en Fens zorgen als ze jullie kant opkomen? Blijf genieten, avonturen beleven en heel veel foto's maken...
x Bibian -
02 April 2012 - 21:00
Soera:
Ik kan even niet lezen zonder te huilen, dus ik waag morgen weer een kans. Mis jou! x Soera -
03 April 2012 - 19:24
Oma:
Wat weer een mooi verhaal. Van harte hoop ik, dat de ongemakken , van buik en teen over zijn.
Ja Ruth, jullie kaart heb ik ontvangen,hij prijkt hier op de kast.
Wat de spijskaart,voor OUD en NIEUW betreft, denk ik nog maar enkele kook lessen te gaan volgen.
Want potverdorie ik wil goed voor de dag komen,reken maar.
Lieve Ruth en Bob veel lief sen tot de volgende keer. -
04 April 2012 - 07:04
Sanne:
Levensbedreigende weersomstandigheden? Teenetende zee-egels? En nog het allerergste: EEN SPIN? Jongens jongens, jullie worden stoerder en stoerder tot de macht 3.21!
Reisze!